123456

Български горивни камери на лизинг

Висящи камини

Търсене продукти

Email:
Тема
Текст
Напиши сбора от 11+11

Материали за камини - облицовки от камък

Материали за камини от камъкКогато всички технически подробности са вече уточнени, идва ред да се избере облицовка за камината. Искаме да ви подготвим за този момент, като ви подскажем с какво да съобразите избора си, и ви дадем кратка информация за типичните материали за камини.

Как да изберете най-подходящата облицовка за камина от камък?

Чудесно е, ако сте от хората, които идват при нас с почти готов проект. Тогава остава да се провери, доколко той е технически възможен и ако не възникват непреодолими конструктивни или други проблеми, ние ще реализираме представите ви.

Няколко са определящите условия за добър избор на материал за облицовката:

 • Видът, конструкцията и особеностите на горивната камера.
 • Стилът на камината.
 • Размерите на помещението.
 • Осветеността му.
 • Цялостният стил на обзавеждането.

Ако се затруднявате или имате някакви колебания – доверете ни се. Ние сме фирма „Камини Евростандарт” и от дълги години правим това – проектираме, поизвеждаме, изграждаме и монтираме камини. След като поговорим с вас, след като огледаме жилището и си изясним предпочитанията ви, ще ви помогнем да изберете най-добрия вариант за камината си!

Видове материали за камини

Гамата от материали (естествен камък), използвани за облицоване на камини, се разширява непрекъснато. Освен класическите гранит и мрамор, огнеупорни тухли и кахлени плочки или дърво, се използват изкуствени камъни и стъкло. Важно е не само какъв е материалът, но как е обработен и какво е цветовото решение.

 • Декоративен камък. Класика в жанра. Носи топлота, характерна атмосфера, уют. Подходящо обработен, този материал става за облицовка както на класически камини, така и на по-модерни решения.
 • Облицовки от мрамор или гранит. При този, също класически, вариант разнообразието от цветове и рисунъци е главозамайващо. Изборът е труден. Добре е да се прави след внимателна преценка, как материалът ще се съчетае с цветовете в жилището и с цялостния интериор. Ако не можете или не смятате за нужно да се консултирате с дизайнер, обърнете се към нашите специалисти. Ще ви помогнат с удоволствие.
 • Варовиковите плочище довършат перфектно атмосферата в помещение, което е обзаведено изцяло от натурални материали. Те не обсебват вниманието като мрамораИзлъчват спокойствие и топлота.Придават елегантна простота на пространството около себе си.
 • Огнеупорните тухли са един от материалите с широки възможности. Може да облицоваме камината ви с тях. Те сами по себе си се асоциират с топлина и уют. Но можем и да ги боядисаме в контраст със стените на помещението или в хармония – както ви се струва по-добре. Най-честият вариант при боядисаните тухли е бялото.
 • Различните видове теракотени плочки са едновременно традиционни – като материал и нови – като технология на производство и допълнителна обработка, като визия. Няма проблем ако вече сте си харесали плочки. Но можете да оставите това и на нашите дизайнери. Сигурни сме, че предложенията им ще ви харесат. Облицовката с тези плочки може да е монохромна, но би могло да се получи ефектно графично решение или весело преплитане на цветове, големини и шарки – според избора ви.
 • Дървото продължава да е много търсено за облицовки на камини.
 • Стъклото – според вкуса ви – може да е от най-практичните материали за камини или пък от хипер екстравагантните. Обиковено се ползва форматирано на плочки. Много подходящо е за модернистични, дизайнерски камини. То пречупва интересно светлината. Отбясъците на огъня се отразяват в него и изпълват цялото пространство с мека, сгряваща светлина.
 • Чудесен вариант е комбинацията на различни материали. Съчетанието трябва да бъде много добре обмислено. Такава комбинирана облицовка индивидуализира камината и се превръща в много силен, запомнящ се акцент.

Облицовката като завършек на изграждането на камината

Не е достатъчно да сте избрали добре облицовката. Важното е тя да е в синхрон и да допълва цялостното техническо решение и изпълнение на камината. Очакваме ви във фирма „Камини Евростандарт”, защото ние можем да направим за вас перфектната камина.

 

 

 

Материали за облицовка

Резултати 1 - 15 от 44
Страница 1 от 3
forest-braun

Мрамор

Форест Браун - 2см.

Разгледайте

travertin

Мрамор

Травертин не запълнен - 2см.

Разгледайте

granit-tan-braun

Гранит

Тан Браун - 2см.

Разгледайте

forest-green

Мрамор

Форест Грийн - 2см.

Разгледайте

tufa-glic

Туфа

Глиц - 3см./6см./8см./10см.

Разгледайте

granit-sodalit-blu

Гранит

Содалит Блу - 2см.

Разгледайте

tufa

Туфа

Туфа масив

Разгледайте

granit-rosso-porino

Гранит

Россо Порино

Разгледайте

varovik

Варовик

Варовик - 1см./2см./3см.

Разгледайте

granit-persa-gold

Гранит

Перса Голд - 2см.

Разгледайте

kokali

Кокали

Пръчици - изрезки от гнайс

Разгледайте

verde-gvatemala

Мрамор

Верде Гватемала - 2см.

Разгледайте

granit-madagaskar

Гранит

Мадагаскар

Разгледайте

Страница 1 от 3

фирма камини евростандарт

Български камини

български камини вградени

www.bg-kamini.com

rte1