Какво е камина и какво е горивна камера и по какво се различават?

Понякога в едни и същи думи влагаме различно разбиране. Затова предварителното да уточим, какво имаме предвид, когато говорим за монтаж, камини, горивни камери.

“Камина” е цялостното тяло, което е поставено по определен начин в стаята, има определен стил, дизайн, облицовка, размери. В него гори огънят. Функциите му са декоративни или се ползва за отопление. Разнообразието от камини е огромно – класически и дизайнерски, френски, битови и т. н.

“Горивна камера” е вътрешната част, в която се извършва горенето. Тя е от метал, най-често – от чугун. Може да е с водна риза, ако е част от отоплителната система на цялото жилище. Камерата се вгражда, изолира, облицова. Всяка една нейна характеристика определя конкретните монтажни операции.

Обадете ни се! Нашите професионалисти ще монтират вашата камина бързо, качествено и отговорно.

Монтажът е един от най-важните етапи от изграждането на камината. Не монтирайте сами, не се доверявайте на случайни майстори. Потърсете специалисти от фирма с добро име в бранша.

Ако искате професионално проектирана и изградена камина, с гаранции за качество, висок коефициент на полезно действие и оптимално съотношение качество – цена, обърнете се към нас – “Камини Евростандарт”!

Видове монтаж според функциите на горивната камера и огнището
Функциите на отоплителното тяло определят конструкцията му и различните начини на монтаж. Камини се проектират без врата, с хоризантално или вертикално отваряне. Съответно монтажът е
открит – когато камерата не се затваря. Контактът с живия огън е директен. Говорим за декоративни камини.

  • Монтаж на камина с хоризонтално отваряне – използва се при камери, предназначени за затопляне на вода за бита и за отопление.
  • Монтаж на камина с вертикално отваряне – съчетават отлично другите два вида.

Работим с типови, промишлено произведени камери. Те се монтират бързо и лесно. Ако вашите нужди са специфични, можем да изработим горивна камера по индивидуален проект.

Поискайте консултация със специалистите на „Камини Евростандарт”. Те са с отлична квалификация и безценен опит и ще ви помогнат да изберете най-подходящата горивна камера. Не забравяйте, че от това зависи бързият монтаж и ефективната работа на бъдещата камина; дали ще изпълни очакванията ви или ще създава ядове и проблеми.

Видове монтаж според материала за облицовка

  • Монтаж – камини, облицовани с дърво.
  • Монтаж – камини, облицовани с камък.

На склад поддържаме най-търсените облицовки. Ако вашата поръчка включва различна облицовка, екипът на „Камини Евростандарт” ще я изпълни, независимо колко нестандартна е. Но това ще отнеме повече време. По-сложен ще е и монтажът.

Видове монтаж според мястото на камината в помещението

  • Стенен
  • В средата на помещението (далече от стената).

Когато камината ще е далече от стените, преценете добре големината на помещението. Тези модели изискват по-големи пространства.

Посъветвайте се отново с наш консултант. Камината се прави за десетилетия напред. Не бива да се допускат груби грешки в разположението й.

За колко време можете да имате вашата камина?
В срок до 20 работни дни ще имате договорената с „Камини Евростандарт” камина. За това време ще изработим и комплектоваме необходимите модули. Ще ви ги доставим, където и да се намирате в страната, и ще монтираме съоръжението. Монтажниците ни са с висока професионална квалификация, многократно проверявана и обогатявана в практиката над 10 години.
Колкото повече информация ни дадете, толкова по-добре ще си свършим работата. Това правило важи от заданието за проекта до довършителните работи при монтажа. Говорете с нас, питайте и ни разказвайте всичко, което може да ни помогне или да ни затрудни. Ако трябва да се правят промени заради особености на архитектурата и изпълнението на самото помещение или комините, трябва да знаем предварително.

Потърсете ни! Ние, от „Камини Евростандарт”, притежаваме експертни знания и умения за всичко, свързано с камините – от проектирането, до запалването! Ще имате своята перфектна камина качествена и функционална. И коректно отношение.